Naši učitelji

Profesionalna, a hkrati zabavna ekipa, ki vam bo odprla vrata v svet plesa in glasbe

Aleksandra Košir

Kreativna in nasmejana

Ker jo ples navdušuje od malih nog, se je v času študija odločila svoje znanje predajati najmlajšim in se tako podala na samostojno pot ter ustanovila plesno šolo za otroke. Diplomirala je iz plesne animacije, opravila je licenčni izpit in je članica Plesne zveze Slovenija.

Pri svojem delu je profesionalna, delavna in zelo natančna. Najmlajšim plesalcem pa je kot druga mama: dobrosrčna, zabavna, topla. Za seboj ima veliko plesnih nastopov, poznamo jo kot nekdanjo vodjo in plesalko plesne skupine Kike, ki je delovala v okviru tolkalcev Perkakšns iz Litije. Plesala in nastopala je s plesno skupino Caliente (prva salsa plesna skupina v Sloveniji), veliko je sodelovala z otroškim animatorjem, pevcem ter igralcem Stenom Vilarjem, organizira in vodi rojstnodnevne animacije, poleg tega pa že vrsto let skupaj z občino Litija in MC Litija organizira ter vodi otroški program na Litijskem pustnem Živ Žavu. Salso je prvič zaplesala leta 2005 in od takrat se poleg poučevanja otrok, posveča tudi poučevanju salse, bachate, cha cha cha ja in kizombe. Zelo rada ustvarja tudi poročne plesne koreografije in pomaga pri kreiranju plesnih točk za različne nastope.

Kreativna, radovedna, vedno nasmejana in pozitivna ženska, ki je z dušo in srcem predana svojemu delu, in ki želi ljudem poleg plesnega znanja nuditi predvsem veselje, toplino, nova poznanstva in nenazadnje tudi dom.

Skupaj z Markom sta se po 8 letih uspešnega vodenja plesnega studia na Šmartinski cesti v Ljubljani, s svežo ekipo podala na novo pot in se veselita nadaljnjega ustvarjanja v plesnem svetu.

Mark Selan

Dinamičen in inovativen

Ples je stalnica v njegovem življenju.

Mark se je plesa učil od Fredija Novaka, Daniele Škofic, Viktorije Tomič, Gregorja Boltarja in nekaterih angleških učiteljev plesa. Bil je finalist državnega prvenstva v kombinaciji. Nastopal je tudi za različne slovenske glasbenike in odplesal turneje po Jadranski obali. Po končani tekmovalni plesni karieri je nastopil trenersko pot v PŠ Bolero, kjer je bil trener LA selekcije skoraj 8 let. Dva od njegovih parov, sta v kategoriji LA osvojila naslov državnih prvakov. Med tem časom je skoreografiral tudi več show nastopov za različne oddaje na RTV – ju. S salso se je prvič srečal v filmu Dirty dancing 1.  Salsa ga je povsem očarala, zato se je po ogledu filma takoj posvetil salsa sceni, ter zmagal na amaterskem tekmovanju v Festivalni dvorani. Po tekmovanju so ga kot obetavnega plesalca takoj sprejeli v tekmovalno selekcijo športnih plesov v Kazini.

Skupaj z Aleksandro sta se po 8 letih uspešnega vodenja plesnega studia na Šmartinski cesti v Ljubljani, s svežo ekipo podala na novo pot in se veselita nadaljnjega ustvarjanja v plesnem svetu.

Ana Uršič

Temperamentna in senzualna

Ana se že od zgodnjega otroštva profesionalno ukvarja s športom. Pri treh letih je začela trenirati gimnastiko. Po desetih letih je svojo tekmovalno kariero nadaljevala s cheerleadingom, s katerim je dosegala visoke rezultate tako na državnem, evropskem kot svetovnem nivoju. Po veliki poškodbi kolena in težkih posledicah je bila primorana opustiti tekmovalno kariero, vendar je hitro spoznala salso, ki je danes njen način oziroma stil življenja. Ana živi za ples in od plesa, saj poučuje v različnih šolah v Ljubljani, prav tako pa je inštruktorica tudi v tujini na različnih salsa festivalih ter kongresih. Poučuje karibske plese, najbolj pa se je specificirala za poučevanje temperamentne salse in bolj senzualne bachate (solo ter v paru). Poučuje tako ženske kot moške, vodenje in sledenje, ženski styling, bodymovement ter plesno tehniko. 

Ob svojih rednih tečajih v plesnih šolah je ustanovila štiri skupine, s katerimi ustvarja in širi strast do plesa. Salsa skupina LUPITAS je prva ženska skupina, ki je z Anino lastno koreografijo v zelo kratkem času dosegla visoke rezultate doma in v tujini, saj so se že predstavile na najbolj priznanih evropskih festivalih (npr. Malta Dance Festival, Croatian Summer Salsa Festival, Vienna Salsa Congres, Magic Slovenian Salsa Festival, Bratislava Salsa Weekend, Salsa Latina Istriana). Sveža ženska bachata skupina BACHATANA, s katero so bile povabljene na bachata festival Summer Sensual Days v Opatiji, prvi slovenski bachata festival Atrevete, v Anglijo in Grčijo. Ana s svojim načinom učenja plesalkam omogoči, da napredujejo kot samostojne plesalke, kar vpliva na napredek plesa tudi v paru. Ponosna je na ustanovitev svoje lastne plesne zvrsti DIVAS DE CABARET. Je univerzalna vadba za ženske, kjer plesne predispozicije niso potrebne. Je mešanica različnih plesnih zvrsti, pleše se v petkah (ki pa niso obvezne). Ob tem se nauči pravilnejše drže, elegance in nežnejšega izražanja. Tečaj se izvaja že 6 let in omogoča 2 skupini: Aktivne Dive (skupini se lahko pridruži vsaka, ki si želi intenzivnejše vadbe, tako kardio kot zahtevnejše plesne elemente in izzive pri vajah) ter Zrele Dive (skupina je namenjena mamicam, babicam in vsem ženskam, ki si želijo plesati ter ob tem tudi uživati v svojem izražanju, saj je bolj prilagojena in manj zahtevna). Ana poleg rednih tečajev in svojih skupin nudi tudi privatne ure, tako za ženske kot moške plesalce, za vse, ki si želijo napredka v svojem plesu, tehničnega oblikovanja ali stylinga ter razumevanja plesne komunikacije. Vsako leto pa ustvari tudi nekaj koreografij za prvi poročni ples, saj z veseljem prispeva unikatno koreografijo mladoporočencema, prisluhne željam in sposobnostim, da je poročni ples res poseben. 

Ana je na voljo tudi za pripravo plesnega programa na raznih dogodkih, obletnicah, dekliščinah in fantovščinah, kjer omogoča plesne nastope svojih skupin, solo nastope, animacijske tečaje ter animacije, pri čemer vključuje vse prisotne na dogodku.

Jan Pirnat

Zabaven in profesionalen
Sem Jan Pirnat. S plesom sem se prvič srečal pri trinajstih letih, ko sem po pomoti stopil v dvorano plesne šole. Na začetku je šlo bolj za preživljanje prostega časa, a kaj kmalu sva se s takratno soplesalko odločila, da se bova plesa lotila bolj zares. Sledili so prvi resni treningi, ter prva tekmovanja iz latinsko-ameriških in standardnih plesov. V tej zvrsti sem aktiven še danes, ko je za mano tudi že kar nekaj uspehov na slovenskih in tujih tekmovanjih. V zadnjem času svoje plesno znanje z velikim veseljem in zadovoljstvom predajam med vse plesa željne, pa naj bodo to začetni ali tekmovalni plesni pari. Verjamem, da bom del še veliko plesnih zgodb in upam, da se na katerih od njih tudi srečamo.